Overgewicht

Er zijn allerlei redenen om op een gezonde manier af willen te vallen. Naast de wens om slanker te worden kan het zijn dat u meer energie wilt hebben en graag “beter in uw vel wilt zitten”. Of dat u gezondheidsklachten heeft die met overgewicht te maken hebben en deze wilt verbeteren of waar u het liefst helemaal vanaf wilt komen. Of dat u diverse gezondheidsproblemen juist wilt voorkómen.
Ook kan het zijn dat u zich (weer) makkelijker wilt bewegen en/of wilt sporten en dergelijke.

De mogelijke oorzaken van overgewicht kunnen heel verschillend zijn:

Minder gezonde voeding en/of verkeerd voedingspatroon
teveel en/of onregelmatig eten
te weinig eten
tekort aan bepaalde voedingsstoffen
veel snoepen door grote zoetbehoefte
onvoldoende bewegen
gevolg van diëten (dieetverleden)
erfelijkheid
stress
een onbalans in de hormoonhuishouding
slaapgebrek
spijsverterings-/stofwisselingsstoornissen
bijwerkingen van medicijnen, enz.

Er kunnen dus véél zaken een rol spelen bij overgewicht en in de meeste gevallen gaat het om een combinatie van factoren. Daarom kijk ik als gewichtsconsulent verder dan uitsluitend uw gewicht, maar naar het “totale plaatje” van u als persoon. Alleen op deze manier is een brede aanpak mogelijk van het gewichtsprobleem, en kunnen we samen werken aan een gezond gewicht met blijvend resultaat.

Afvallen door gezonde voeding & een goede leefstijl brengen u weer in balans!

In de huidige maatschappij met talloze diëten en legio afslankpreparaten die beweren dat het allemaal werkt is het moeilijk om nog de rode draad te volgen …..
Steeds weer blijkt dat herhaald lijnen en na verloop van tijd weer aankomen geen zin heeft.
Het veroorzaakt het ‘jojo-effect’ met méér overgewicht als resultaat en een tijdelijk dieet is dan ook zéker niet de oplossing. Het gaat om duurzaam en op een verantwoorde manier af te slanken met gezonde maaltijden & gezonde tussendoortjes en daarbij ook nog te kunnen genieten van lekker eten!

Overgewicht kan een ‘gewichtige’ zaak worden ….., over de risico’s:

Overgewicht kan problemen geven die zowel van medische als psychische aard kunnen zijn. Bij steeds meer ziekten blijkt dat verkeerde voeding een rol speelt. Ook kunnen bepaalde aandoeningen chronisch worden. Overgewicht geeft aantoonbaar een vergrote kans op: verminderde glucose-intolerantie (insulineresistentie, pre-diabetes), diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, spataderen, aambeien, galstenen, kortademigheid, slaapproblematiek, apneu (ademstops tijdens slaap), eetstoornissen, klachten aan het immuunsysteem (de afweer), depressie, aandoeningen van het bewegingsapparaat, artrose, bepaalde vormen van kanker, etc.

Gezond gewicht = Energieker leven met minder gezondheidsklachten en gezondheidsrisico’s